Руски лекар Александар Шишонин упозорава: „Високи притисак се не лечи лековима већ рукама“

Московски лекар Александар Шишоњин каже оно што вам ниједан лекар до сада не би рекао. Његови оштри одговори немилосрдно руше све сумње модерне медицине. Ево шта је рекао о хипертензији.

„Хајде да данас причамо о главном убици – хипертензији. 26% становништва пати од хипертензије. С обзиром на то да је болест повезана са старењем, испоставља се да скоро сви код одраслих и старијих људи пате од хипертензије.

 

Ово је најчешћа и најпотцењенија болест пацијената. Хипертензија је опасна јер се не може увек осетити. Дешава се да се тридесетогодишњи мушкарац жали на бол у доњем делу леђа. Мерим му притисак кад је 180 са 90!!! Ово је подмукла хипертензија: човек живи, живи и онда одједном – умире!

 

У савременој медицини постоје две врсте хипертензије. Први се односи на неке болести, као што је тумор надбубрежне жлезде. Код ове болести постоји огромна количина хормона који изазивају константан висок притисак. Исти ефекат се даје повећањем производње тироидних хормона. Ако излечите штитасту жлезду и уклоните тумор надбубрежне жлезде – излечићете хипертензију.

 

Постоји неколико стотина таквих болести које могу изазвати секундарну хипертензију. Тако је код 5% пацијената са хипертензијом, а осталих 95% пацијената иде код лекара и он прегледа и не може ништа да нађе, па закључује: „Ви болујете од есенцијалне хипертензије! Ево таблете за притисак.”

 

Болесник се плаши: ако не жели инфаркт или мождани удар, мора да пије таблете, ако их не узме, добиће инфаркт и мождани удар. Али тај човек не зна да ће сигурно добити инфаркт и мождани удар!

Шта је есенцијална хипертензија? То је хипертензија од хипертензије. Али, опет, ово је апсурдно јер је хипертензија симптом, а не дијагноза. То је неспецифична реакција тела као и температура. И то се зове посебна болест. Тако ће ваш доктор паметно климнути главом и рећи вам: узрок ваше хипертензије је хипертензија.

 

То је исто као да вам кажем: имате температуру, јер имате температуру, а ваша дијагноза је грозница. Хајде да победимо температуру!

 

Повећање притиска, као и повећање температуре, је реакција тела на нешто. Савремена наука не зна шта да ради, зато поставља такву дијагнозу: хипертензија!

 

И онда се поставља питање: како смањити овај притисак? Почео сам да размишљам: Шта се дешава када притисак порасте? Артериоле су компримоване. Неопходно је пронаћи лек који делује на глатке мишиће крвних судова, спречавајући их да се контрахују.

 

Лекови који се дају пацијентима са хипертензијом за снижавање крвног притиска су чисти отров. Зашто? Па шта ће се десити када тело мора да повећа притисак? Ништа!

 

Као што су лекари некада крварили пацијенте, данас нуде диуретике који терају пацијента да мокри. Лекари мисле: ако смањимо притисак у бубрезима и бешици, смањићемо притисак у телу.

 

Пијте чајеве, пијте диуретике и шта се дешава: крвни угрушак! И ту је твоја смрт! А зашто тело одједном почиње да акумулира воду и повећава притисак, нико не зна и не пита се! То је само дијагноза, јер се данас ‘лече’ симптоми, а не болести!

 

И толико се лека даје човеку да попије да на крају умире од тровања дрогом!

 

Токсини из лекова толико трују ћелије органа да више не могу да обављају своју функцију. Уосталом, поред крви и крвних судова, ови лекови уништавају срце, а највише јетру. У Европи се пацијентима који су дуго година узимали лекове за крвни притисак дају и лекови за јетру, што касније толико оптерећује тај орган да доводи до цирозе јетре, пише „Еконет.ру”.

 

А пошто је јетра оптерећена, пати и панкреас и то касније прераста у хронични панкреатитис. Уз све ово долази и болест бубрега, јер се кроз њих сав овај отров излучује из организма.

Такав дође код лекара и каже: „Докторе, урадите нешто само да не морам више да пијем шаке лекова!“

 

И тај доктор упућује пацијента гастроентерологу који му преписује прегршт лекова за желудац и црева. Тада ће бубрези отказати и доћи ће до хроничне хемодијализе.

 

А шта ће се десити ако пацијент одбије лекове за хипертензију?

 

Вероватно ће живети дуже. Статистика то неће потврдити јер је направљена на основу оних људи који су пили лек.

 

Људи не знају, али када притисак нагло порасте, можете га спустити испијањем чашице ракије. Чаша ракије и лек за притисак имају исто дејство. А пола сата хода је још боље за људски организам. Притисак тренутно пада.

 

Да хипертензија не доведе до алкохолизма, мој савет је да уместо ракије попијете неколико капи чистог алкохола са неколико капи валеријане. Циљ је да смањите стрес и притисак у глави – да се смирите! Када пацијент осети да му притисак расте, одмах га ухвати паника. И овде је квака: морате нешто да предузмете, смањите притисак и останете живи. Онај ко је једном успео у томе, више неће осећати страх када притисак почне да расте.

 

Разлог за висок крвни притисак лежи у мозгу. Мозак даје налог за повећање притиска јер му недостаје кисеоник. Мозак је главни потрошач кисеоника. Није га брига ни какви су крвни судови ни какво је срце. Чак и ако срце стане на пет минута, мозак ће упорно давати наредбе за повећање притиска јер мозак не може без кисеоника.

 

Он је тај који почиње да задржава течност у телу и не дозвољава јој да прође кроз бубреге. Он је тај који прекомерно стимулише неуроне срчаног мишића. И све зато што постоји хронични недостатак кисеоника.

 

А зашто мозгу недостаје кисеоник? Одговор је једноставан: Цервикална остеохондроза – која доводи до главобоље, вртоглавице, зујања у ушима итд. Отклоните грчеве мишића, постављајући пршљенове на право место, отварањем крвотока, тако да мозак, када почне да добија довољно количине крви, престаће да тражи кисеоник и шаље сигнал за повећање притиска.

 

Хипертензија ће нестати. 95 одсто ‘хипертензије’ се лечи без лекова на овај начин! Само својим рукама! Дванаест година моје праксе и хиљаде пацијената то потврђују сваки дан!

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*