33 godine bila sam brižna majka i besprekorna supruga: Evo kako mi se sve vratilo!

Živi sama, ima dobar odnos sa decom, i to joj je sasvim dovoljno

Kako čovek može biti sam u braku? Usamljen, a okružen ljudima? kako se 33 godine dug brak svede na sporazumni razvod? Prenosimo iskustvo jedne žene koja je baš to doživela…

Uvek sam bila dobra, brižna majka, nežna, bez poroka i loših navika. Moja deca su mi uvek verovala. Imam ih troje: dva sina i ćerku. Poslednjeg sina rodila sam u 37. godini, s velikom razlikom u odnosu na stariju decu.

Radila sam celog života, ali nekako sam trošila malo na sebe – više za decu, za dom, za udobnost. Nisam nigde išla, a htela sam… Pre braka uvek sam negde odlazila na odmor.

Moj muž, po svim standardima, nije bio loš: nije pio, nije pušio, sve je naizgled i generalno bilo u redu. Ali… Kada sam napunila 55 godina, deca su već bila samostalna i shvatila sam da više ne želim da živim tako i da više nema potrebe za tim.

Moj muž ima skup hobi – lov: tri čistokrvna goniča, mnogo različitog oružja, voki-toki , ali meni ne dozvoljava da imam čak ni mačku kod kuće, jer ih on ne voli. I mnogo stvari on ne voli od onoga što ja volim. I meni je sve to onemogućeno, jer njemu smeta.

U septembru (bilo je to pre 6 godina) predložila sam da se razvedemo – dala sam mu svu imovinu, samo u zamenu za mir i slobodu. Složio se odmah, jer do tada veza je gotovo nestala, deca nisu bila kod kuće, a on i nije imao želju da za mene učini bilo šta.

Već u novembru sam se preselila u svoj mali stan. S jednim koferom otišla sam među prazne zidove. Bila sam tako srećna! Počela sam postepeno sve da sređujem.

Od razvoda je prošlo 6 godina, a sada svake godine idem na more, na koncerte, na različite izlete u druge gradove. Imam dve mačke. Vrlo dobro se slažem sa svojom decom. Sada imam takav mir o kojem nisam ni sanjala, mislim da je nastupio najlepši period u mom životu i ne želim ništa da menjam. Ne želim više da se udajem – u tome sam bila 33 godine…

Izvor: Stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*