5 Načina kako da vaša veza ostane jaka i puna ljubavi

Na nekoj razini, svi mi želimo biti viđeni i voljeni zbog onoga što zapravo jesmo. Međutim, može vam biti teško pronaći nekoga s kim imate zajedničko, a kamoli razviti vezu koja može nadmašiti sve ostale odnose u vašem životu.

Pa ipak, svi znamo jedan par koji je već godinama zajedno, i još uvijek su zajedno. Koja je njihova tajna? Sreća? Pilule uzbuđenja? Zapravo, moglo bi biti samo nekoliko dobrih navika i malo više napora sa obje strane.

Srećom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti da biste bili sigurni da vaš odnos ostaje snažan tijekom vremena.

Oni dijele intimno poznavanje sebe

Iako je to lakše reći nego učiniti, razgovarajte sa svojim partnerom o osobnim i privatnim aspektima sebe. Na primjer, intimno znanje koje se dijeli s partnerom može uključivati ​​tajne, međuljudske rituale, tjelesne informacije i sjećanja na neugodne trenutke.

Većina duboko povezanih partnera ima neku vrstu zajedničkog jezika , uz posebne načine međusobnog dodirivanja koji prenose značenje ili daju zadovoljstvo. Unutar viceva, smiješnih nadimaka i razigranog zadirkivanja su svi načini na koje se parovi međusobno povezuju na intimnoj razini.

Oni se ne nerviraju zbog svađa

Ako ste u posljednje vrijeme bili pod kožom jedno drugom, to nije nužno vrijeme za paniku ili posjetu bračnom savjetniku. Zapravo, osjećaj iritiranosti jedno s drugim gotovo je uvijek dobar znak da ste u zdravom odnosu i da se ne razdvajate. Drugim riječima, to znači da ste postali dovoljno udobni da biste se izrazili, kaže Kira Birditt, Ph.D .. Odnosi koji su bliski i pozitivni također mogu biti izuzetno iritantni.

Oni stvarno slušaju jedni druge

Jeste li znali da je slušanje povezano s vašom emocionalnom inteligencijom? Drugim riječima, to je glavni čimbenik u vašim osobnim i profesionalnim percepcijama i interakcijama. Pa, zašto je aktivno slušanje važno?

Slušanje je ključ za opstanak

Pa, slušanje vašeg partnera koristi prednosti u svim područjima vašeg života. Kada slušate, naučit ćete stvari o svom partneru koje će vam pomoći da ih još više volite. Također ćete dobiti kratki uvid u nade i snove vašeg partnera, zajedno sa svojim strahovima. Ako iz nekog razloga niste navikli slušati – zaista slušati – propustit ćete sve te stvari i još mnogo toga.

Vrlo su ljubazni jedno prema drugom

Povećanjem svjesnosti ove akcije možete bolje obraditi svakodnevne situacije. Kada je riječ o održavanju ljubavi na životu, ljubaznost je bitna. Prvo, to stvara osjećaj zahvalnosti. Ona također pomaže u izgradnji povjerenja.Ovo je prvi korak prema zdravom odnosu.

Smiju se zajedno

Smijeh može smanjiti stres, poboljšati komunikaciju i osloboditi hormone u mozgu. Sve je to vrlo važno u zemlji u kojoj 51% žena i 43% muškaraca imaju negativne nuspojave kroničnog stresa. Smijeh također pomaže u stvaranju sjajnih uspomena, smanjenju argumenata i približavanju .Gdje god se nalazite, samo zapamtite da je smijeh dobar za ljubav.

Ulaganje u vaš odnos često znači namjerno raditi male stvari koje će u konačnici imati veliki utjecaj. Bilo da ste zajedno pet ili 40 godina, nikada nije prerano ili kasno za početak promjene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*