Blagoslov ili lekcija : Svaka osoba dolazi u naš život da nas nauči nečemu

Svi smo mi jedinstveni pojedinci sa vlastitim stilom. Bilo da su navike, maniri, ponašanje, komunikacija ili priroda – naš individualistički pristup razlikuje se od drugih. Nijedna osoba ne može imati istu reakciju ili proces razmišljanja o situaciji. Postoji neki jedinstveni element koji nas razlikuje od naših voljenih, obitelji, prijatelja ili društva u cjelini. Te razlike dovode do jedinstvenih aspekata našeg ponašanja. Neki od tih aspekata zaista su posebni, pružajući put drugima da ga slijede.

Svaki pojedinac ima nešto da nas nauči, što može voditi druge s dobrim primjerom. Nazovite ga prirodom, ponašanjem, stavom ili pristupom – tu je jedinstven okus koji u velikoj mjeri nadahnjuje druge.

Kratki pogled na vašu okolinu može otvoriti oči prema istini ovog naslova. Od naših roditelja s velikom podrškom braći i sestrama s njihovim brižnim pristupom, od prijatelja s jedinstvenim stajalištem prema kolegama s njihovim načinom rada, shvatit ćete da je svaki pojedinac učitelj na svoj način. Ako smo u stanju prepoznati tu kvalitetu u svakom pojedincu, možemo naučiti vrijedne lekcije za vlastiti život. Kada govorimo o svakom ljudskom biću, to ne ograničava samo na naše voljene osobe.

Svaka slučajna osoba na ulici ili poznanik na našem životnom putovanju može nas inspirirati s nečim dragocjenim. To čini nužnim da otvorimo oči i uši svijetu oko nas. Iako loši elementi u našem okruženju mogu u velikoj mjeri poremetiti, potrebno je loviti dobre čimbenike i učiniti naš život sretnim.

Moramo uvesti u naviku gledanje dobrih aspekata u svakom pojedincu, pokušavajući ga inkorporirati u vlastite knjige. Mnogo puta, shvaćamo naše nedostatke i slabosti, ali ih ne poboljšavamo. Tijekom takvih iskustava, korisno je pogledati ljude oko nas i učiti iz njihovog pristupa sličnim situacijama. Iako možda znamo o pravoj reakciji na situaciju, možda nećemo moći slijediti tu tvrdnju. Svaka osoba ima neke upečatljive značajke u svojoj osobnosti koje mogu predstavljati nadahnuće za druge.

Kvalitete kao što su strpljenje, točnost, iskrenost, poslušnost, zrelost, mirno ponašanje uz nekoliko drugih vrlina mogu se naći kao praktični primjeri za nas da slijedimo.

Koje su prednosti učenja vrijednih dijelova od onih oko nas?

  1. Kao što je svaki pojedinac jedinstven, postoje neke posebne osobine ponašanja koje nas mogu potaknuti na reprodukciju u našem životu.
  2. Jedinstveni elementi prirode koji su izloženi našim voljenim ili onima oko nas mogu nas učiti kako reagirati na određene situacije u životu.
  3. Takve jedinstvene osobine pretvaraju se u praktične primjere koji mogu ostati ugrađeni u naš sustav za cijeli život.
  4. Prepoznavanje tih aspekata i poštivanje njihove prisutnosti može nam dugoročno koristiti.

Potražite nadahnuće i učite od majstora. Ne treba se sve u životu trebalo proučavati kroz knjige i olovke. Neke stvari dolaze kao iznenadne lekcije ljudi i njihovih priča.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*