DA LEĐA VIŠE NE ZABOLE: Vježbe koje se rade samo par minuta na dan

Ako ste i vi među brojnima koji imaju bolove u leđima, onda već zasigurno znate koliko to može da ometa u svakodnevnim aktivnostima i normalnom životu.
Ali ništa ne brinite, donosimo vam vežbe koje efikasno deluju u najkraćem mogućem roku.

Križobolja je jedan od najučestalijih zdravstvenih problema današnjice, te se procjenjuje da 80% populacije tijekom svog života ima barem jednom bolove u križima ili slabinskom, donjem dijelu kičme.

Navodi se više od stotinu različitih uzroka križobolje. Najčešći uzrok je pretjerano nepravilno i prekomjerno tjelesno naprezanje koje premašuje snagu leđnih mišića, sveza i međukralješničnih kolutova.

To može biti težak fizički rad, višesatni nepravilan tjelesni položaj (npr. dugo sjedenje u automobilu), a tegobe redovito uzrokuju opušteni ili prenapregnuti mišići.

Tkiva koja su pretjerano napeta mogu se u jednom trenu zgrčiti i pretvoriti u izrazito tvrdu i bolnu regiju uz iznenadnu žestoku i jaku bol.

Bol u leđima može nastati i postepeno uz osjećaj nelagode koji postepeno jača i prelazi sve jaču i jaču bol.

  • U starijih ljudi križobolja je često izazvana degeneracijskim promjenama kralješaka i međukralješničnih kolutova (spondiloza, spodnilartroza).
  • Česta je i u upalnih reumatskih bolesti (ankilozantni spondilitis, psorijatični artritis, giht…).
  • Može se razviti i kod prirođenih iskrivljenja kralješnice (kifoza, skolioza), prirođenih razvojnih poremećaja kralješaka (spondilolisteza, sakralizacija, lumbalizacija kralješaka, spina bifida – rascjep luka kralješka, polukralješaka i dr.), nakon ozljeda, raznih upala, ali i osobito kod osteoporoze – bolesti krhkih kostiju.

Dobra vijest je da vježbom možete smanjiti, čak i u potpunosti ukloniti bol u leđima.

Oslobodite se bola i vratite život u normalu ovim jednostavnim vježbama koje se rade samo jedan minut dnevno, a leđa će vam biti potpuno preporođena!

A evo i video za vježbe:

Zaboravite na bol u leđima uz ove vježbe.

Izvor: stil.kurir.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*