DOMAĆI ELIKSIR ZDRAVLJA: 3 kašike ovog lijeka liječe anemiju i štite od bolesti!

Pucat ćete od zdravlja i energije ukoliko budete sebi napravili ovaj eliksir

Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

 

Ova vitaminska bomba i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provJeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike.

 

Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, vam je potrebno:

 

– 200 ml meda

– 200 gr oraha

– 200 gr suvog grožđa

– 200 ml soka od šargarepe

– 200 ml soka od cvekle

– 2 limuna

 

Priprema:

 

Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre.

 

U smjesu mljevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od cijeđene šargarepe. Promješajte. Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese.

 

Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

 

Primjena:

 

Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*