FINI SOK OD SMREKE: Nahranit će vam nerve, a takođe potaknuti i gubitak kilograma

Spremamo vam jako zrav, a prirodni napitak od smrekinih bobica se priprema za par dana, a pomaže u regulaciji šećera u krvi, kao i viška kilograma.

Isprobajte i vi ovaj narodni recept za ljekoviti napitak od smreke.

Bit će vam potrebni idući sastojci:

  • 0,5 kg bobica smreke
  • 3 litra vode
  • jedan limun

Ovako se priprema ovaj moćni sok:

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno.

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamijenite novim.

Evo na koji način se koristi:

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl). Jednu čašu popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dvije tokom dana. Nema potrebe da zaslađujete sok ili čaj jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

Sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje telesne težine. Suvišni kilogrami se tope, pa je pogodan i za mršavljenje ukoliko ga koristite češće.

Osim soka od smreke, i čaj od smreke je jako koristan za naše zdravlje. Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše tekućine iz tijela, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pijesak iz žuči i bešike.

Iako je ovaj napitak od smreke veoma zdrav, on se ipak ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama.

Spremite i vi sok od smrekinih bobica.

Izvor: aura.ba

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*