GINEKOLOG SARA GOTFRI, STRUČNJAK ZA HORMONE: Kilograme nakupljene zbog hormona, možete da izgubite samo na ovaj način!

Ginekolog Sara Gotfri radi na Univerzitetu Harvard, i njena specijalnost su hormonske promjene u tijelu. Ako ne možete da smršate, poslušajte ovaj njen savjet

Tokom svoje karijere, kada razgovaram sa pacijentima i kada delim savjete preko interneta, dobijam poruke uglavnom ovog sadržaja:

Šta uraditi?

Da biste restartovali nivo kortizola, treba da prestanete da pijete kafu. Uzdržite se od kafe najmanje nedjelju dana i primijetićete da bolje spavate, da ste smireniji. Ako je nemoguće da se odreknete kafe, pokušajte da je zamijenite zelenim čajem koji takođe sadrži kofein. Zatim, zeleni čaj vremenom zamenite biljnim čajem. Nekad popijte vruću vodu sa limunom i prstohvatom kajenske paprike. Ako popijete jednu šolju vode sa limunom i paprikom, svako jutro vi ćete: dovesti u red svoje creva, stolica će vam biti redovna, a toksine ćete izbaciti iz tela.

# 4 blokator mršavljenja: nedostatak adiponektina

Adiponektin je jedan od ključnih hormona koji govori vašem telu da sagori masti. Kodirani genom ADIPOK i izlučen masnim ćelijama, potreban je za regulisanje nivoa glukoze i razgradnju masnih kiselina.

Šta uraditi?

Da biste vratili adiponektin u tijelo, preporučujem da jedete pistaće. Oni su sjajni i utiču na koncentraciju hormona u cijelom tijelu. Isto tako, ovaj hormon će vratiti i periodično gladovanje. Najlakše je ako ne jedete noću, tj. da gladujete do 18h. Ako ste večerali u 18h, ne biste smjeli ništa da jedete do podne sljedećeg dana. Pored pistaća, ovaj hormon će uravnotežiti avokado i tamna čokolada.Nikako ne zaboravite da vježbate! Moj savjet je da slušate svoje telo i da sledite taj put. Žene najbolje smršaju onda kada čvrsto odluče da promijene nešto kod sebe. One imaju tu moć da se preobraze u inat svima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*