I pas bježi od kuće kad mu nije lijepo – 5 stvari sa kojima odbijate partnera od sebe

Svaki čovjek će pobjeći od situacije koja mu se ne dopada. To se odnosi i na ljubavne veze. U nastavku donosimo nekoliko sitnica sa kojima mnoge žene odbijaju muškarce od sebe.

1. Nesigurnost: Vaša nesigurnost je razumljiva kada izlazite sa nekim ko vas upoređuje sa drugim ženama ili čini nešto za šta zna da vam utiče na samopouzdanje. Ali ako vas vaš muškarac zaista voli, ponaša se s poštovanjem i daje vam komplimente, onda problem nije u njemu.

Problem je u vama i morate ga riješiti prije nego što vašem partneru prekipi. 2. Konstantno prigovaranje: Ako vam muškarac ne daje razlog da sumnjate u njega, a vi ste i dalje opsesivno ljubomorni, onda morate shvatiti da ste na dobrom putu da ga izgubite.

 

Niko ne želi trpiti takav pritisak. 3. Stalno započinjete svađu: Svaki put kada krenete zvocati za nešto zapitajte se da li postoje validni razlozi za svađu ili ih sami tražite? Možda i sami sabotirate svoju vezu, a da toga niste svjesni. Možda ga odgurnete od sebe takvim ponašanjem.
4. Preopterećeni ste izgledom: Ako vas vaš muškarac voli takvu kakva jeste, ako vam daje komplimente, čak i kad ste raščupani i u pidžami, onda ne trebate brinuti. Možda vam se čini da će vas prestati voljeti ako se ne našminkate i ne dotjerate, ali shvatite da ako vas istinski voli to se neće desiti.

 

5. Vršite pritisak da se ponaša po vašim pravilima: Možda ste “kontrol frik” i želite da sve bude po vašem, čak i najveće sitnice. To muškarca može dovesti do ludila. Ako imate naviku komandovati, možda čak i nesvjesno, potrudite se što više da je suzbijete.
Izvor: www.infpult.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*