I snažni ljudi prolaze kroz poteškoće, ali ne kukaju: Kad život postane težak sjetite se 5 stvari

Kad život postane nepodnošljivo težak sjetite se da uvijek možete nešto učiniti da vam bude lakše.
1. Promijenite način na koji gledate na stvari: Kroz šta god da prolazite u životu, znajte da sve situacije možete sagledati iz drugog ugla. Od vas zavisi šta ćete izabrati: da li ćete patiti, ili u svemu tražiti motivaciju. Svaki problem drugačije izgleda iz drugačijih uglova.
Svaki put kada dobijete osjećaj da je cijeli svijet u ratu s vama, podsjetite se da promijenite naočale kroz koje inače gledate. 2. I najgore će proći: Često govorite sebi ovu drevnu mudrost. Bez obzira kroz šta trenutno prolazite, sve je to privremeno.
Ono što je danas važno neće biti važno za mjesec dana. Ono o čemu brinemo trenutno, vjerovatno će biti zaboravljeno već sljedeće godine. Ponavljajte ovu frazu stalno. Ništa nije trajno, i umjesto da patite od onoga što se dešava, shvatite da će to uskoro proći.
3. Razgovarajte sa onima koji su vam dragi. Naučite se osloniti na voljene osobe, što znači, prestanite biti tvrdoglavi i pokušavati sve sami riješiti. Traženje pomoći od onih kojima je stalo do vas je normalno i ispravno. To vas ne čini slabim i ranjivim u njihovim očima.
Ovo nije samo prilika da se riješite onoga što vas muči, već i prilika da ojačate vezu sa onima koji su vam dragi. Svi mi prolazimo kroz teška vremena u životu, ni vi niste izuzetak. 4. Radite ono što volite: Ako volite da radite nešto, ali nikada ne nađete vremena za to, uradite to baš sada.
Neka vaš hobi bude vaše sigurno utočište gdje se možete osjećati smireno, slobodno i gdje možete izraziti se. 5. Dozvolite sebi da osjetite svoje emocije. Zapravo, morate sebi dozvoliti da u potpunosti doživite svoje emocije kako biste ih “svarili” i potom ih se oslobodili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*