Iz ugla jedne žene: Neke stvari moramo izgubiti da bi nam se mogle desiti bolje i vrijednije stvari

Htjeli mi to priznati ili ne, sve u našem životu se dešava sa razlogom.

Isto tako moramo priznati sebi da se neke stvari u nešem životu moraju raspasti i završiti kako bi nam se desile neke mnogo bolje stvari. Kada izgubimo nekoga ili nešto što nam je mnogo značilo u životu imamo osjećaj kao da je kraj svijeta.

Međutim, često zaboravljamo da je ponekad gubitak nečeg što nam mnogo znači kljućno kako bismo se mogli nastaviti razvijati i kretati naprijed prema boljim stvarima. Ponekad se plašimo izgubiti neke stvari i pustiti neke ljude jer mislimo da nikada nećemo biti ovako srećni kao što smo sada, a ne znamo da nam je upravo to potrebno da bismo mogli biti srećniji.

 

Dajte sebi vremena i razmislite o trenucima u svom životu kada ste izgubili nešto što vam je bilo važno i u čemu ste uživali. To može biti bilo šta. Može biti gubitak veze, gubitak posla ili prekid komunikacije sa nekim prijateljima u čijem društvu ste uživali.
Sjetite se šta se desilo poslije toga. Samo pokušajte naći jedan primjer iz svog života koji će vam pokazati da se velike stvari mogu desiti nakon što neke stvari izgubimo. Drugi put kada se nađete u nekoj neizbježnoj situaciji i kada se budete osjećali da gubite nešto što volite i što vam je drago, sjetite se kada ste poslednji put izgubili nešto šta se desilo poslije toga.

 

Pokušajte sagledati stvari iz drugog ugla i dopustite da vam to bude svjetionik nade koji će vam pokazati put i potaknuti vas da krenete naprijed. Zapamtite da ponekad moramo izgubiti neke stvari kako bi se u našem životu mogle desiti neke bolje i vrijednije stvari.
Izvor: www.pult24.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*