Kako biti žena za zauvijek, a ne samo zgodna opcija – Ako nađeš mir u sebi naći ćeš mir i u vezi

Danas je postalo popularno da muškarac i žena godinama žive zajedno a da nisu vjenčani.

Može li se takav odnos nazvati srećnim i skladnim i što je još važnije, može li se nazvati punopravnim? Da li žena u takvoj vezi postaje punopravna životna saputnica za muškarca ili mu je samo zgodna opcija dok se ne pojavi neka bolja?

Malo je čudno opisati neku osobu kao udobnu jer taj izraz uglavnom koristimoza obuću, odjeću ili namještaj. Takva osoba često podliježe fizičkoj i psihičkoj eksploataciji od strane druge osobe. “Udobnu” ženu uglavnom čine sledeće kvalitete:

 

Nisko samopouzdanje, sumnja u sebe, nedostatak želje, odbijanje prihvatanja zahvalnosti za učinjena djela, popustljiv karakter, strah od napuštanja i slično. Najčešći razlog za prihvatanje ovakvog ponašanja kod žena se krije u njenom djetinjstvu i vaspitanju.
U velikoj mjeri to zavisi od njenog odnosa sa roditeljima, posebno sa ocem koji se kasnije preslikava na njen život sa muškarcem. Muškarci se često jednostavno samo naviknu na takvu ženu koja im postaje poput majke pored koje se osjećaju zadovoljno, dobijaju potrebnu nježnost i brigu i nemaju potrebu da takav odnos legalizuju.

 

Prije ili kasnije, žene koje se nađu u takvoj vezi, počinju shvatati da je muškarac ne poštuje, da je zanemaruje i prestaje pokazivati ljubav i pažnju. I sama žena se vremenom počinje osjećati nelagodno i zapostavljeno.
Ako želi to promijeniti, žena prije svega treba početi voljeti sebe onakvu kakva jeste sa svim svojim manama i vrlimana. Samo ako žena osjeća harmoniju sama sa sobom, može pronaći harmoniju u vezi. Žena mora već na početku veze jasno staviti muškarcu do znanja da se njem svijet ne vrti oko njega i da neće trčati njemu na svaki njegov poziv.
Žena mora stvoriti o sebi dobro mišljenje i biti svjesna svojih vrijednosti ako želi da je muškarac poštuje i želi pored sebe. Takođe, žena se mora riješiti straha od gubitka muškarca, je muškarac osjeti kada se žena plaši da ga izgubi i to koristi kako bi manipulisao sa njom.
Kada muškarac to osjeti on će namjerno početi flertovati sa drugim ženama kako bi izazvao ljubomoru kod svoje partnerke i povećao njen strag da bi ga mogla izgubiti. Život žene može biti nevjerovatno težak, ali je u isti vrijeme i jako lijep i jedinstven.
Žena mora konstantno raditi na svojoj ličnosti i ispunjavati svaki svoj dan sa nečim novim. Žena mora jasno pokazati m uškarcu da je svjesna svoje vrijednosti i da mu neće dozvoliti da je iskorištava.  Samo tako će žena biti ispunjena i srećna, i samo tako će biti privlačna muškarcu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.