Loš čovjek uvijek ima izgovor za svoja nedjela – Prepoznajte čovjeka koji ima loše namjere

Koliko god pokušavali promijeniti lošeg čovjeka velike su šanse da ćete na kraju od toga imati samo slomljeno srce.

Izdajnik uvijek traži izgovor za svoje djelo ili nedjelo. Ono što je za svakog normalnog čovjeka izdaja, za lošeg čovjeka je to dobro opravdan čin. Loš čovjek zna da je loš, ali se sam sebi opravdava do te mjere da vjeruje u svoje laži i svoje izgovore.

Loš čovjek izvrće istinu, izvrće činjenice i ono što se desilo kako bi namjestio da sve ide u njegovu korist. On mora olakšati svoj teret. Loš čovjek će uvrijediti neku osobu, i kada shvati da je ta osoba povrijeđena tražiće način da se opravda.

 

Međutim, ono što ga čini lošim čovjekom je činjenica da mu uopšte nije žao što je uvrijedio tu osobu. To mu je bio cilj. Loš čovjek će smatrati da njegove uvrijedljive izjave nisu uvrede, već radije “njegovo iskreno mišljenje”. I on će na to čak biti i ponosan.
Za njega reći nekome da je “debela svinja” nije uvreda već njegovo mišljenje i činjenična istina. Dok je to zapravo čista uvreda. Ako nekome želite reći da smatrate da je predebeo ili da treba smršaviti to možete učiniti na ljepše načine.

 

Izreći uvredu, ma koliko istinita bila, je i dalje uvreda. Ako ste prepoznali neku osobu u prethodnim redovima veoma je važno da pobjegnete od takve što dalje. Zašto? Zato što takvi ljudi ne postaju bolji. Loš čovjek sa godinama postaje sve gori.
Opravdavanjem vlastitih loših postupaka on postaje sve arogantniji. Moralna načela skoro da i ne poznaje i ne poštuje više. Takav čovjek postaje sposoban je na sve. Zato se skloni od njega. Čak i ako te nije izdao, ako te uvrijedi često to je znak da trebate otići.
Izvor: www.infpult.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*