Milić: Meni jedna stvar nije jasna, kada je broj umrlih u Italiji u pitanju

Jer, čudno je da italijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u martu 2018. sa martom 2020.

Strah od korona virusa uvukao se u svakog stanovnika BiH, Evrope, svijeta…U to više nema sumnje. Svakodnevno, iz minuta u minut građanstvo, ne samo u BiH, se bombarduje novim informacijama, najčešće o broju zaraženih i umrlih. Svi drugi detalji ili “kategorije”, kako hoćete, u drugom su planu, spomenu se tu i tamo, ponekad. U BiH je do sada, od dolaska korona virusa u našu zemlju (prije 23 dana) preminulo šest osoba pozitivnih na korona virus. Mahom starije i osobe koje su i ranije imale zdravstvene poteškoće.

 

U SAD-u je zaraženo preko 100.000 ljudi, a umrlo je 1.536. Najteže stanje je u Italiji kada su preminuli u pitanju, tamo su do sada preminule 10.023 osobe. Ono što znamo iz Italije, još je broj aktivno zaraženih od 70.065, te da je u posljednja 24 sata registrovano 12.384 ozdravljenih. Upravo je Italija najveća misterija. Zapitao se to i poznati novinar Goran Milić u svom postu na Fecbooku koji se masovno šeruje na ovoj društvenoj mreži.

 

“Muče me ovi podaci o smrtnosti Italijana od korona virusa.

Danas je umrlo rekordnih 919.

Prije nego što je nastala korona, npr. u cijeloj 2018 godini u Italiji je umrlo oko 647.000 osoba. U prosjeku, 1.770 na dan.

Sada samo od korone umire 919 dnevno.

 

Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2.689 svakoga dana?

Ili se smrti od srca, vena, raka, aidsa, gripe, upale pluća itd.

dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformisanosti, pripisuju koronavirusu?

 

Jer, čudno je da italijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u martu 2018. sa martom 2020.

 

Pitanje je jasno, umire li sada 919 Italijana više dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti?

 

Uopće ne sumnjam na neke teorije zavjere, samo bih volio biti nešto bliže spoznaji koliko je smrti od tradicionalnih bolesti, koliko od starosti, a koliko od korone?”, napisao je poznati novinar u svom postu na Facebooku.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*