MučI vas reuma, Išijas, giht, artritis: Ovo je oblog koji izvlači sav bol iz vašega tijela

Ernst Gunther je njemačko- američki kralj sirove hrane, a ujedno je i autor knjige” Živjeti bez bolesti” u kojoj postoji niz recepata na prirodnoj bazi, a među njima je i jedan za liječenje artritisa, gihta, išijasa, reume, kao i ostalih upalnih stanja zglobova i kostiju, prstiju na rukama, kukovima, petama i u koljenima. Lijek o kojem se govori u ovome tekstu se sastoji od obloga koji se stavljaju na bolna mjesta i to baš direktno na mjesto na kojem se bol najviše i osjeća.

Sve što vam je potrebno za ovaj recept, tj. za obloge je krompir, crveni luk i sjemenke lana. Punu kašiku sjemena lana stavite u 2.3 decilitra vode, i tako kuhajte tu vodu sa lanom oko 10 minuta, sve dok sjemenke ne naprave škrobastu masu,piše Receptizavas Nekoliko komada krompira operite i izrendajte zajedno sa korom, a izrendajte i srednju glavicu crvenoga luka, a kada se voda lanenim sjemenjem ohladi, dodajte krompir i luk i sve dobro izmiješajte, Višak tečnosti koja ostane, iscijedite i odstranite

 

Ako imate bolove u prstima ruku ili nogu, ili su problemi u petama, smjesu stavite u beke stare rukavice ili čarape, navucite na ruke ili noge, te preko toga navucite najlonsku kesu, da tečnost ne bi curila okolo. Međutim, ako je riječ o drugim dijelovima tijela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, koljena. Naš je prijedlog da smjesu prvo stavite na čistu gazu, zatim da tu gazu stavite na bolno mjesto, a zatim sve to dobro zamotajte zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne može pomicati, a da opet krv normalno cirkuliše. Obloge treba držati na bolnim mjestima tokom noći, kada se miruje, a ujutro skinuti obloge, smjesu baciti a dijelove tijela oprati toplom vodom.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*