NE BUDI ŽENA koja treba muškarca, već koja NJEMU TREBA – Lekcije o ljubavi koje UČIMO PREKASNO…

Ljubav nije samo ono što osjećamo prema drugima. Ljubav su emocije koje gajimo i prema sebi.

Ne budi žena kojoj treba muškarac. Budi žena koja je muškarcu potrebna. Ljubav nas zasljepljuje je ljubav koja ne budi najbolje u nama. To je ljubav koja nas tjera da radimo gluposti i da zapostavljamo sebe. Život je prekratak da biste bili posvećeni takvoj vrsti ljubavi. Naučite 3 ljubavne lekcije koje mnoge žene nauče prekasno:

Bezuslovna ljubav ne bi trebala biti samo prema drugima, već i prema vama samima: Naučeni smo da volimo druge ljude, ali podjednako je važno pružiti ljubav prema sebi. Tužno je što su ljudi postali svoji najveći kritičari pa se više kritikuju nego što se vole. Morate početi od sebe: naučiti voljeti sebe u bilo kojem obliku, a zatim i druge.

Nikoga ne možete navesti da vas voli: Možete na kratke staze, ali ne zauvijek. Možete se dotjerati, možete izmisliti potpuno novu ličnost koju ćete prezentovati svom muškarcu, možete činiti sve što on želi.

Ali ako vas muškarac nije zavolio zbog vas samih onda ne očekujte da će to potrajati. Sve što možeš da uradiš je da voliš. Sve ostalo zavisi od druge osobe, da li će ti uzvratiti ili ne. Koliko god se trudili voljeti i brinuti se za nekoga, to ga neće navesti da vam uzvrati istom mjerom.

Poenta je da možemo biti najbolja verzija sebe kako bismo drugima dali više razloga da nas vole baš takve kakvi smo iskreno. U suprotnom, ne možemo ih natjerati da osjećaju što mi osjećamo. Isto vrijedi i za nas; Ne bismo trebali voljeti nekoga zato što on voli nas.

Svaka osoba pruža ljubav onako kako zna, a ne onako kako mi to očekujemo: Svako izražava svoja osećanja na svoj način. Ne možeš reći drugima kako da te vole. Ljubav je odraz nečije duše. Naučite prihvatiti svačiju ljubav takvu kakva jeste. Cijenite to i budite zahvalni.

Izvor: pult24

Leave a Reply

Your email address will not be published.