Ne dozvolite da vas pogrešna ljubav uvjeri da je bolje biti sam – Ljubav je vrijedna čekanja

Ljubav je najljepši osjećaj koji čovjek može doživjeti i od kojeg ne bi smio nikada odustati.

Bolje biti sam nego biti sa pogrešnim čovjekom koji ne može vidjeti koliko vrijedite. Bolje biti sam nego s nekim ko vas svake noći rasplače. Bolje biti sam nego sa nekim ko vas iscrpljuje. Biti sam nije tako loše. Biti sam može biti isto tako divno kao i biti u vezi.

Ali ako vam se ljubav zgadila, to ne znači da biste se trebali trajno odreći veze. To ne znači da biste trebali odgurnuti svakoga ko se zanima za vas, strahujući da će vas povrijediti baš kao što je i prije. Ne dozvolite da vas otrovna ljubav uvjeri da vam je bolje da ste sami.

 

Ne odustajte od sjajnog osjećaja zaljubljenosti, od leptirića u stomaku. To su najljepša osjećanja koja bi svi trebali osjećati. Krećite se tempom koji vam odgovara. Ne zamrzite sve ruže samo zato što vas je povrijedio jedan trn. Ne odustajte od ljubavi ako su svi do sada bili pogrešni ili loši.
Ne plašite se dati šansu nekome samo zato što su je svi u prošlosti prokockali. Nisu svi odnosi toksični. Nisu svi parovi skloni skandalima i uvredama. Ne završavaju svi brakovi razvodom. Nemojte zatvarati srce kada sretnete nekoga ko želi da vas zaštiti ili da vi zaštitite njega.
Ne bježite od nekoga ko bi vam mogao promijeniti život na bolje. Ne dozvolite da vam strah od prošlosti ometa budućnost. Čak i ako ste u prošlosti imali samo otrovnu ljubav, znajte da ljubav može biti nježna. U njoj se možete osjećati sigurno, samo trebate pronaći pravu osobu.
Ne dozvolite da vas pogrešna ljubav uvjeri da vam je bolje biti sami nego sa osobom o kojoj ste oduvijek sanjali. Nemojte misliti da će se prošlost ponoviti i da su sve veze iste. Ljubav može biti sjajna. Upamtite, zaslužujete najbolje. Ne dozvolite da vam neko kaže drugačije. Vrijedni ste tuđeg truda. Možda sutra nećete sresti svoju ljubav, ali jednog dana hoćete. Do tada uživajte u svom samačkom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*