Ne postoje “Žene koja su se usrećile” – Postoje samo pametne žene koje su napravile dobar izbor

Žena koja pored sebe ima sjajnog muškarca i žena koja pored sebe ima lošeg muškarca se razlikuju u dvije stvari – u inteligenciji i sposobnosti donošenja ispravnih odluka.
Smatram da je uvreda i poniženje reći ženi da se usrećila tako što je pronašla dobar posao ili pronašla dobrog muškarca. Smatram takođe da to izgovaraju primitivne osobe koje smatraju da je život splet okolnosti, a ne rezultat vlastitih izbora.
Da, splet okolnosti koji se naziva “sreća” ili “slučajnost” može uticati na svačiji život. Ali naš život se 90% sastoji iz naših odluka i postupaka. Ono što smo postali danas je rezultat naših odluka. Koliko smo bili pametni, koliko smo pametne odluke donosili – sve se to danas vidi. Nema to puno veze sa srećom.
Imate loš posao? Za to vam nije kriv ni sistem, ni obrazovanje, ni Univerzum – već samo vi. Sami ste odlučili koliko ćete se školovati, sami ste odlučili na koji ćete posao pristati. Mrzeći taj posao zapravo mrzite sami sebe jer ste se sami doveli do toga.
Imate lošeg partnera? Za to vam nije kriv ni taj partner, ni splet okolnosti, ni vrijeme ni sudbina – već samo vi. Vi ste ga odabrali. Vi nastavljate dalje biti sa njim i kukate kako ste nesrećni. Imate opciju da ga ostavite i pričekate da naiđe bolji – ali vi svjesno donosite pogrešnu odluku.
Primitivno je reći “Ah, ona ima sreće u životu. Nije završila dobru školu ali je našla dobar posao. Nije mnogo lijepa i zgodna ali je pronašla savršenog muškarca…”. Takva žena možda nije imala sjajne uslove da pronađe najbolje za sebe – ali je ipak uspjela.
Što znači da uz malo strpljenja, promišljenosti i inteligencije žena sebi može obezbijediti sjajan život, bez obzira koliko dobru podlogu za to ima. Ne krivite sreću, nesreću i sudbinu za svoj život. Sami ste odgovorni za sve što vam se dešava i sami ste sebe doveli do toga gdje ste sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*