Neću ti ja više govoriti kako da se ponašaš – Da li treba nastaviti vezu sa nezrelim čovjekom

Veza sa nezrelim čovjekom može biti normalna veza, ali ako jemuškarac spreman da uči od žene.
Mnoge žene će reći kako više vole mlađe muškarce iz raznih razloga. Neke ih vole jer su ljepši, zgodniji… Neke ih vole jer je njih lakše “preoblikovati” onako kako žele. Ali skoro sve se kasnije suoče sa istim problemom – teško se nose sa njihovom nezrelošću.
U većini veza u kojoj je žena starija od muškarca i po nekoliko godina žena preuzima ulogu majke. Nekima to odgovara, nekima ne odgovara. Bez obzira kojoj grupi žena pripadate, kad tad će vam dosaditi da ga učite kako da se ponaša.
Mnogi stručnjaci se slažu da su žene mentalno zrelije čak i od svojih vršnjaka muškaraca, što znači da je razlika između starije žene i mlađeg muškarca po mentalnom poređenju duplo veća nego po godinama. Zrele žene ne tolerišu gluposti i bezvezno ponašanje.
A muškarci koji nisu sazrijeli ne znaju se ponašati drugačije nego tako. Na početku takve veze možda ženi bude čak i simpatično što je muškarac pita šta treba činiti i kako se treba ponašati, ali kasnije to postaje iritantno. Od pitanja kako da se ponaša u gostima do pitanja kako se šta radi…
Žena kasnije shvati da joj ne treba muškarac kojeg će učiti da bude muškarac, pogotovo ako taj isti muškarac ne uči ništa od nje pa stalno isto pripitkuje. Kad tad ona udari rukom o sto i kaže “Neću ti ja više govoriti kako da se ponašaš!”
Ako ste več muškarac koji se nalazi u takvoj situaciju, bar učite od svoje zrele žene kako biste postali i sami zreliji, a ne samo da propitkujete i živite iz dana u dan. Veza sa nezrelim čovjekom se može nastaviti, ali ako odbije da sazrije sa godinama – ženi će odustati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*