Nije potreban problem u vezi da bi čovjek bio nevjeran: Priča žene koja je uhvatila muža u preljubi

Svaka tragedija je onoliko velika kako je mi doživljavamo. Čak i najveća tragedija može se lako podnijeti, ako sami sebi to dozvolimo.
Znam za ženu koja je saznala da je muž vara. Rekla je da je neko pozvao sa anonimnog broja i sve joj objasnio. Rečeno joj je da se sastaju četvrtkom u obližnjem motelu i koliko dugo su već zajedno, oko svije godine. Odlučila je da ga prati prvog četvrtka i sama se uvjeri da li je to istina.
Isprva nije mogla da vjeruje u to jer joj je njen čovjek konstantno dokazivao koliko je voli i koliko mu je stalo do nje. Takođe je bio sjajan otac njenom sinu, nikada ih nije zapostavljao. Ono što nije znala je činjenica da nekad nije potreban problem u braku da bi jedan supružnik varao, često se to čini zbog utiska, senzacije ili zadovoljstva.
Prvog četvrtka parkirala se malo dalje od čuvenog motela i čekala. Vidjela je svog muža kako ulazi unutra sa mladom ženom koja je očigledno bila jako uzbuđena. U grudima ju je rasturao kamen ogorčenosti ljutnje i čežnje. Na oči joj je pao mrak i jedva da je dolazila do daha.
Željela je da uđe za njima da ih počupa i svašta im izgovori, ali nije otišla nigdje. Shvatila je da bi to samo izazvalo sukobe, izvinjavanja, opravdavanja i dodatno mučenje. Shvatila je da može ostati sa njim pored svega i da će živjeti u agoniji zbog toga što se desilo ili da odmah podnese zahtjev za razvod i ostane sama.
To je i uradila. Vratila se kući i čekala ga, on je došao a buketom ruža sa osmjehom na licu. Rekla mu je da želi razvod uz riječi “Nećemo se svađati, samo ćemo se rastati”. Već sutradan krenuli su u proces i okončali svoj brak. Bez sukoba, bez svađe, bez tuče… Dostojanstveno i lako.
Sa vremenom ta žena je oživjela, vinula se iz pepela kao feniks i postala najbolja verzija sebe. Znala je da nije postojala šansa da živi dalje sa muškarcem koji ju je varao, to bi je izjelo iznutra. Zato je po najkraćem postupku dozvolila sebi da nastavi život u boljim uslovima – sama, ali ipak srećna i ispunjena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*