ORAHOVAČA JE NAJZDRAVIJE ALKOHOLNO PIĆE: Narodni lijek za anemiju i štitnu žlijezdu, evo kako da je napravite [RECEPT]

Osim velike količine joda i vitamina B grupe, u kori zelenih oraha pronađeno je jedinjenje juglon, koje ima dokazana antitumorska dejstva.libido

Orah obiluje vitaminima B1 i B2, koji ne samo da telu obezbeđuju energiju i snagu, već utiču i na dobro zdravlje muškog reproduktivnog sistema. Jedan od razloga je visok sadržaj cinka koji je zaslužan za jačanje libida i povećanje seksualne želje. Kombinacija orahovače i meda je i delotvorna i u lečenju potencije, liker od oraha je za ove probleme dobar i samostalno, ali se sa medom dopunjava i tako pojačava dejstvo.

 

Recept za manastirski eliksir zdravlja

Potrebni sastojci:

 

10 – 15 zelenih mladih oraha

litar domaće rakije (najbolje lozove)

400 grama domaćeg meda ili smeđeg šećera

4 -5 karanfilića

jedan limun

Priprema:

 

Orahe dobro operite, kao i limun (koru). Orahe isecite na polovine, a limun na male trouglaste kriške. Ostale sastojke sjedinite i mešajte polako i uporno sve dok se šećer ne istopi. Uspite u staklenu bocu i držite na suncu, idealno do 40 dana. Smesu svakog dana promućkajte, ali držite flašu zatvorenu. Nemojte piti više od jedne čašice ujutru i jedne uveče.

 

Alkoholni liker

Potrebni sastojci:

 

konjak

orahovac

šećer

limunov sok

U šejker sipati po čašicu konjaka, orahovače, malo limunovog soka i pola male kašike šećera. Izmućkajte dobro, sipajte u čašu, ukrasite ivicu šećerom, dodajte krišku limuna i dekorišite kockicama leda.

 

Izvor: eklinika.telegraf.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*