OVA GLJIVA JE SPAS ZA DIJABETIČARE

Gljiva Coprinus comatus snižava nivo šećera u krvi za preko 40%, već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.

 

Već četrdesetak godina, u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD se obavljaju istraživanja u vezi sa dejstvom gljiva na lečenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, alergija…

 

U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju na eksperimentima na miševima, a zatim i na ljudima, dokazano je da konzumiranje lekovitih gljiva u velikom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pri tome obnavlja zdrave ćelije.

 

Gljiva Coprinus Comatus se izdvojila kao idealno prirodno sredstvo u borbi protiv jedne teške bolesti današnjice-dijabetesa.

 

Idealan lijek za šećernu bolest

 

Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, gvožđem, bakrom, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam njih esencijalne.

 

Sušeni prah ove gljive postao je u nekim zemljama sastavni dio liječenja dijabetesa.

 

Coprinus Comatus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga, sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa.

 

 

Pored toga, Coprinus Comatus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin.

 

Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, djeluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja kod dijabetičara.

Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju insulin).Sat i po nakon uzimanja praha gljive Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za 6 sati u krvi i dalje ima 20% manje šećera.

 

Sprečava komplikacije šećerne bolesti

 

U sprečavanju posljedica dijabetesa kao što su sljepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti.

 

Takođe, od velike koristi može biti onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze.

 

Osim toga, naučno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave raka i sarkoma. Preporučene dnevne doze su 3 puta po 0,5 gr osušenog praha.

 

Možete naći u svakoj dobro opremljenoj apoteci..

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*