Pametne i snažne žene ne padaju na loše dečke – Navike koje zrela žena ne bi trebala imati

Sa godinama bismo trebali prerasti loše navike i usvojiti one dobre. Nažalost, mnoge žene to ne uspiju i treba im mali podsticaj.

Ako ste već prešli prag tridesete godine, vi ste zrele žene i trebale bi se ponašati u skladu sa svojim godinama. Izbacite ove navike iz svog života: Sastanci sa lošim momcima. Zrele i pametne žene znaju da zaslužuju za sebe najbolje i one se neće ponašati kao tinejdžerke.
One neće padati na loše dečke, neće ulaziti u dramatične veze u kojima ima više svađe nego ljubavi. Ako veza ne valja lako je se rješavaju. Mijenjanje partnera kao čarapa. Zrela žena bi trebala držati do sebe, ne bi trebala ostaviti utisak lake žene koja se ne može skrasiti.

 

Držite do svog ugleda, ako još niste pronašli ljubav to ne znači da ga trebate potražiti u svakom čovjeku. Iznosite sve lične stvari iz života. Ne moraju svi znati sve o vama. Neke lične stvari bolje zadržite za sebe. Nikada ne znate kada će vam neko okrenuti leđa i iskoristiti vaše slabosti protiv vas.
Ne silazite sa društvenih mreža. Jednoj zreloj ženi više priliči dobra knjiga nego Tiktok nalog. Radite na svom samorazvoju, ne preopterećujte se tuđim životima i time šta drugi rade jer tako samo hranite vlastite komplekse. Ne bavite se sportom.
Fizička aktivnost je važna u svakom dobu, a ponajviše u zrelim godinama kada zdravlje žene kreće da ide niz brdo. Budite fizički aktivne i vodite računa o sebi. Ne brinete o svojoj koži. Svaka zrela žena bi trebala imati izgrađenu dnevnu i noćnu rutinu u njezi svoje kože.
Grube ste prema sebi. Zrela žena bi do svoje tridesete trebala izgraditi stabilnu vezu sa sobom. Ona bi trebala oprostiti sama sebi i pomoći sama sebi. Trebala bi sebi biti najveći prijatelj i neko ko sebe najviše njeguje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*