POPRAVITE FUNKCIJU JETRE: Pripremite ukusni sok od suvog grožđa

Na ovaj vjetroviti i hladni smo za vas spremili odličan domaći napitak za čišćenje jetre, a pravi se od suvog grožđa.
Najbolje grožđice trebaju biti tamno smeđe ili smeđe boje (ako je u pitanju svjetla sorta grožđa – onda birajte grožđice svjetlo smeđe boje).

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre je jedna od najboljih prirodnih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti, kao i toksina.

Jedan od načina da se to učini jeste konzumiranje vode sa grožđicama.

Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa koji igraju ključnu ulogu u probavi, kao i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

Odatle je jasno da je čista jetra – zdravlje, energija, vitalno tijelo, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Upute za pripremu soka koji pomaže čišćenje jetre:

Temeljito očistite 150 grama grožđica. Zatim ih dodajte u 2 šalice vode koje treba da kuhate 20 minuta. Ostavite ih u toj vodi preko noći. Ujutro procijedite vodu i popijte je na prazan želudac. Činite to nekoliko dana i vaša će jetra biti očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Sa svim koncentriranim hranjivim tvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu, te se tvari brže apsorbiraju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sustav te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Isprobajte i vi napitak od grožđica za zdravu i čistu jettru.

Autor: ZG

Izvor: dnevno.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*