POSEBAN NAPITAK ZA PUŠAČE: Recept koji u roku od 72 sata uklanja sav katran i otrov iz pluća…

Posebno se preporučuje pušačima…

Recept pred vama je provjeren i isproban što od strane naših vjernih čitatelja (jer su nam nogi pisali) što od strane starije populacije ljudi širom Balkana, jer je ovaj lijek jako popularan i nastao je upravo na našim balkanskim prostorima. Dakle, ovaj lijek se odnosi uglavnom na ljude koji puše te žele da očiste svoja pluća od katrana i drugih toksina koji su nakupljeni u plućima.

Crveni luk,
Crveni luk,

Napitak koji čisti pluća:

RECEPT:

Sastojci:

– 400g crvenog luka

– 1l vode

– 400g šećera ili meda

– 2 kašike kurkume u prahu

– korijen đumbira veličine palca (oguljen)

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje namirnice dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenu posudu. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider.

Kurkuma,
Kurkuma,

Primjena:

Uzmite dvije kašičice eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka. Za kratko vrije, već nakon 3 dana odnosno 72h, osjetit ćete veliko olakšanje u vašim plućim jer će neprijatni jutarnji kašalj, koji obično imaju pušači, vremenom nestati. Bićete nam zahvalni! Budite zdravi!!

Izvor: net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*