Prirodni lijek protiv opadanja kose

Lijekovi iz prirode uvijek su blagotvorno uticali na čitav organizam!

Lijek protiv opadanja kose krije se upravo u zdravim namirnicama koje svakodnevno koristimo, piše Sensa.

Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamijenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Posebnu pažnju na ovaj proizvod treba da obrate osobe, koje imaju bolest vezanu za rast kose – seboreju, ekcem. Sem toga, koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi peruti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići odlične efekte. Ali, sprovođenje procedura za oporavak kose mora biti sistematsko, a ne „s vremena na vrijeme”. U ovom slučaju, rezultat, efikasan brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom njedeljno, u trajanju 10-15 procedura. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi. Ako je vaš cilj liječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba koristiti 2 puta nedjeljno, u trajanju 6-8 nedjelja. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 mjeseca.

Priprema:

U 1 supenoj kašiki toplog mlijeka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr friškog kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumance. Dobro sjedinite sve komponente do ujednačene mase. Dobijenu masu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtjevaju utopljavanje (peškir, kapa) da bi se stvorili optimalni uslovi za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje poslije pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Sastav maski možete korigovati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti.

 

Izvor: Agencije

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*