Psorijaza: Zimi se pogoršava, ali nije kriva samo hladnoća

Razgovarajmo o psorijazi: zimi stanje kože često postaje agresivnije i dosadnije, ali hladnoća nije jedini krivac

Zima je najgore doba godine za oboljele od psorijaze. Stres s posla, ali i ekscesi blagdana, aktiviraju upalne procese u tijelu, pogoršavaju simptome i psorijazu čine agresivnijom.

 

Stoga, u ovo doba godine vidimo sve više pacijenata koji traže pomoć kako bi zadržali bolest, koja često ima tendenciju pogoršanja.

 

Pogoršanju bolesti može pridonijeti i suh zrak u zatvorenom prostoru i nedovoljno izlaganje sunčevoj svjetlosti, što je blagotvorno za oboljele od psorijaze.

 

Psorijaza: savjeti i liječenje

Treba učiniti sve što je moguće za jačanje imunološkog sustava, uključujući redovitu tjelovježbu koja je dobra za opće zdravlje.

 

Također je važno dobro jesti i učiniti sve da smanjite stres kako se ne biste udebljali.

 

Danas imamo inovativne tretmane koji su sve učinkovitiji, sigurniji i dugotrajniji.

 

Postoji mnogo različitih tretmana, od lokalnih za blagi ps. na biološke lijekove za tešku psorijazu, koji mogu spriječiti bolest.

 

Novi tretmani psorijaze biološkim terapijama

Sada smo dosegli toliko naprednu fazu u terapijskom armamentariju da su dostupne biološke terapije koje mogu održavati rezultate čišćenja kože tijekom vremena, uz vrlo visok sigurnosni profil.

 

Podaci iz Eclipse studije pokazuju da je 84.5% bolesnika liječenih guselkumabom postiglo značajno poboljšanje nakon 48 tjedana liječenja, u usporedbi sa 70% onih liječenih sekukinumabom.

 

Poanta je sada adekvatno liječiti sve pacijente koji mogu imati koristi od ovih terapija: još uvijek previše pacijenata, čak i teške psorijaze, ne dolazi ni do specijaliste, prenosi emergency-live.com/hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*