Samo pravi muškarac zna da mu je jedna žena dovoljna

Najbolja veza je kažu ona u kojoj možete da se ponašate kao drugari i partneri u isto vrijeme.

Ljubav je spontana, zabavna, oslobađajuća.. ako nije takva, kakva je onda uopšte njena poenta? Kakva je poenta što imate partnera ako se ne smijete zajedno, i ako se ne smijete jedno drugome, bez bojazni da će neko biti povrijeđen? Ljubav je predivna.. ponašajte se kao najbolji drugari i ljubavnici u isto vrijeme i biće to najbolja kombinacija koju ste ikada imali prilike da iskusite.
Životni saputnik je neko ko zna da niste savršeni ali vas tretira kao da jeste. Niko nije savršen i svi imamo mane, ali one su te koje čine da se izdvajamo od većine, čine nas ljudima, i određuju našu ličnost. Nađite nekoga ko voli vaše mane isto koliko voli vas.

 

Ako neko pokuša da vas promijeni – napustite taj odnos. Ako ne možete voljeti nekoga dok prolazi težak period – ne zaslužujete ga ni u njegovim najboljim momentima. Vrlo lako, ako se nađete u takvoj poziciji možete reći: gdje si bio kada sam te trebala i plakala? Gdje si bio kada sam se osjećala kao najusamljenija osoba na planeti?
Život je pun uspona i padova, ali imati nekoga na svojoj strani da to lakše prebrodi čini tu bol lakšom za podnijeti. Važno je UVIJEK osjetiti ljubav bilo da je za vrijeme dobrih ili teških trenutaka. Zaslužujete nekoga ko će reći ”ti si najbolja stvar koja mi se dogodila” a to će i misliti.

 

Svi žele da budu voljeni i primjećeni, željeni i potrebni. Kada čujete riječi ”ti si najbolja stvar koja mi se dogodila” je izvan magičnog. Daje nam do znanja da smo voljeni i čini nas sretnima iznutra. Najbolji osjećaj na svijetu je kada znate da značite nekome nešto. Koliko ti jako nedostajem?
Da li se nasmiješiš kada pomisliš na mene? Da li ti nedostajem kada nisam tu? I ja isto osjećam za tebe. Ti si razlog zbog kojeg se budim srećna svako jutro, razlog zbog kojeg zaspim sretna sa osmijehom na licu. Ti si meni sve. Ponekad ljubav vašeg života dođe poslije greške vašeg života. Život je skup lekcija, loših i dobrih.
Neki od najboljih momenata dolaze nakon najvećih grešaka koje načinimo , za svaku bol koju prođemo nas na kraju čeka nagrada. Samo budite strpljivi. Budite prijatelji prije nego se vjenčate. Ne postoji bolji osjećaj nego da se vjenčate sa nekim ko vam je i najbolji prijatelj.

Nekome kome se otvarate i povjeravate – nema boljeg osjećaja na svijetu od toga. Šta nam je reklo sve ovo, do kakvog nas je zaključka dovelo ovo dirljivo pismo iz srca? Potreban je pravi muškarac da bi shvatio da je jedna žena dovoljna. Moj muškarac. Koji će me voljeti i razumjeti i dati sve od sebe da me voli. Da budemo par. Nas dvoje. Protiv cijelog svijeta.

Izvor: www.pult24.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*