Savjeti razvedene žene koja je uspjela ostati srećna i bez muža – Razvod je početak nove romanse

Riječ “razvod” je zastrašujuća, pa čak i šokantna riječ za neke. To mnogima predstavlja znači potpuni kolaps života, gubitak sreće, kraj ljubavi… Ali to uopšte ne mora biti toliko traumatično iskustvo.

Da li je moguće ostati srećna žena nakon razvoda? Naš odgovor je DA! Upoznajte 5 načina razmišljanja razvedene žene koja će sigurno ostati sretna bez supružnika! 1. “Poštujem svoje emocije”: Ne možete se “izliječiti” ako se plašite svojih osjećaja.
Svi imamo svoje duboko ukorijenjene komplekse, a razvod nesumnjivo otvara ovu Pandorinu kutiju. Analizirajte svoje strahove. Oni vas mogu naučiti vrijednim lekcijama, a zatim vas transformisati u najboljeg sebe. 2. “Zahvalna sam svom bivšem mužu na vrijednim životnim lekcijama”:
Lekcije možda nisu baš ono što želite, ali će uvijek biti ono što vam treba. Znajte kako ih ispravno procijeniti! Život nakon razvoda može biti težak, ali je zaista vrijedan truda. 3. “Neću zaboraviti bivšeg muža, ali ću oprostiti i pustiti ga”:
Opraštanje je nevjerovatan dar koji vam donosi ukusnu slobodu. Neka vam život nakon razvoda bude novo i prekrasno iskustvo. Svaki kraj označava početak budućnosti neograničenih mogućnosti. 4. “Ja sam najvažnija vrijednost”:
Mnogi od nas izgube sebe kada smo u toksičnoj vezi, a kasniji razvod može značajno smanjiti naše samopoštovanje. Potpuno zaboravljamo na našu originalnost i vrijednost. Početi iznova je prilika da prepoznate svoju vrijednost i povratite snagu. Zapamtite ko ste i zašto treba da volite sebe.
Shvatite ko ste postali i ko želite da budete. 5. “Ja sam žena i sanjam o…” Nakon razvoda osjećate potpuni krah svih snova, ali život se tu ne završava. Da, možda se plašite da počnete da sanjate jer ste ranjeni i uplašeni. Volite sebe i znajte da ćete jednog dana ponovo voljeti nekog drugog, a i on – vas!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*