SIRUTKA – LIJEK ZA MNOGE BOLESTI I DUG ŽIVOT: Obnavlja oštećenu jetru, protiv gojaznosti i hormonalnog poremećaja…

Obnavlja oštećenu jetru, rješava problem gojaznosti i hormonalnog poremećaja…

Jetra je jedini organ u ljudskom tijelu koji ima moć regeneracije, a ima ključnu ulogu u preradi hrane i detoksikaciji organizma.

Da bi sirutka pomogla obnavljanje oštećene jetre, potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti od pola litra do litar ove tečnosti. Poželjno je izbjegavati masnu hranu, alkoholna pića, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.

Sirutka se, takođe, preporučuje osobama koji žele da se oslobode viška kilograma, jer pruža osjećaj sitosti podstičući lučenje hormona koji utiče na smanjenje apetita.

Još početkom prošlog vijeka, evropska elita odlazila je u švajcarske banje, gdje su se, osim termalnim vodama, zdravstveni problemi liječili i sirutkom – i to problemi od opstipacije i gojaznosti, preko hormonalnih poremecaja i ateroskleroze, do oboljenja jetre i gušterače.

Ova terapija potom je pala u zaborav, da bi je naučna istraživanja sprovedena prije desetak godina ponovo vratila u žižu interesovanja. Brojna istraživanja o bjelančevinama iz sirutke potvrđuju njihov potencijal u jačanju imuniteta, sprječavaju nastanak mnogih bolesti, kao i ozbiljnih imunoloških poremećaja izazvanih HIV virusom.

Istraživanja na Bostonskom univerzitetu pokazala su da sirutka kao lijek može da spriječi bolest osteoporozu, jer ona nadoknađuje belančevine čiji nedostatak dovodi do poroznosti kostiju.

Izvor: net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*