Slušajte svoju intuiciju, ona vas neće prevariti – Nakon 8 godina braka shvatila sam svoje greške

Bila sam u braku osam godina i iz tog braka imam troje predivne djece.

Bio je to brak pun skandala, drame, svađa, a sve sam to mogla izbjeći da sam na vrijeme vidjela neke stvari. Mnogo puta sam čula kako ljudi koji su se razveli govore kako se u stvari nisu trebali ni vjenčavati. Meni je moj unutrašnji glas govorio da ne bi trebala uči u taj brak, ali ja sam ga ignorisala i udala se.

Nisam željela biti ona mlada koja otkazuje vjenčanje u zadnjem trenutku. Mislila sam da me osjećaj vara i da ćemo uspjeti. Za brak je potreban trud, mislila sam da ćemo se snaći i da ćemo biti dobro. Ali nismo. Tek nakon osam godina braka sam vidjela razloge zbog kojih nisam trebala da se vjenčam za svog, sada već, bivšeg supruga.

 

Moj suprug je bio zapušten; Veoma je važno kako se osoba odnosi prema sebi. A način na koji se predstavlja svijetu odražava ono što misli o sebi. Mom suprugu nije predstavljalo problem da svugdje ide u šorcu i papučama, da hoda neošišan i neobrijan, u suštini bio je veoma neuredan, a meni je to mnogo smetalo.
Recite “da” nekome ko hoda prezentativno, samopouzdano i uzdignute glave. Često je mijenjao poslove; Moj suprug ni jedan posao nije mogao zadržati duže od nekoliko mjeseci. Nismo se dovoljno dugo zabavljali da bih znala da je studirao čitavu vječnost i da je prvi posao našao sa trideset godina.

 

Između nas nije bilo strasti; Prisustvo strasti u vezi utiče i na to kako će vaša veza funkcionisati. Ako mena strasti na početku, neće je biti ni kada dođu djeca, računi i drugi životni problemi. Niste sigurni u sebe; Bila sam veoma nesigurna kada sam ušla u taj brak.
Provela sam život tražeći muškarca umjesto da sam tražila svoje snove. Željela sam se udati, imati djecu, jednom riječju, brak mi je bio cilj, a nisam uspjela jer je sve bilo iz pogrešnih razloga. Brak nije rješenje za vaše probleme. Ako ste sami nesretni ni brak vas neće učiniti srećnijim.
Vaš brak izgleda kao nečija druga odluka, a ne vaša; Moj bivši i ja smo se željeli vjenčati. U teoriji smo bili savršeni jedno za drugo, ali u stvari smo bili veoma različiti. U lošem braku vidite sve loše jedno u drugom, a u dobrom se fokusirate samo na dobro.
Vjenčajte se sa onim ko vas čini boljim, sa čijim manama možete živjeti, budite iskreni prema sebi u vezi sa tom osobom i tome šta brak za vas predstavlja.
Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.