SODA BIKARBONA I RICINUSOVO ULJE: Smatra se izuzetno jakom kombinacijom koja liječi čak 24 bolesti…

Smatra se jako moćnom kombinacijom…

Pomiješajte 1 kašiku ricinusovog ulja i 1 kašiku sode bikarbone. Ovu mješavinu nanesite na mjesto zahvaćeno gljivicama i ostavite da odstoji pola sata, zatim isperite i osušite kožu. Isti recept se može primijeniti za modrice i krvarenja, kao i za uklanjanje bolova u koljenu.

 

Iritacija oka:

 

Pomiješajte 1 kašiku ricinusovog ulja i pola kašike sode bikarbone. Nanesite na kapak i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite vodom. Ova mješavina će smiriti iritaciju oka, ali i izbrisati tamne podočnjake oko očiju.

 

Pomlađivanje kože:

 

Pomiješajte 1 kaškicu ricinusovog ulja i jednu kaškicu sode bikarbone. Masirajte kožu ovom mješavinom oko 3 minute, a onda dobro isperite kožu. Ova mješavina se koristi i za smirivanje bilo koje iritacije kože, kao što su ubodi komaraca i insekata, za pomlađivanje kože vrata, kao i za uklanjanje papiloma s kože. Ako želite bolji efekt na koži, smjesu utrljajte i ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Sve ovo radite prije spavanja, jer ricinusovo ulje i sunce nikad ne idu zajedno. Spriječite rast bradavica na koži tako što ćete nanijeti ovu smjesu i zaviti bradavicu preko noći. Ujutro sklonite zavoj i isperite kožu. Ponavljajte ovo nekoliko noći zaredom.

 

Bol u leđima:

 

Sodu bikarbonu i ricinusovo ulje pomiješajte u istom omjeru pa tom smjesom namažite donji dio leđa. Bol će jako brzo nestati.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*