TINKTURA OD BIJELOG LUKA: Kako se sprema i za šta je sve zdrava

Prirodna tinktura od bijelog luka će vam pomoći da se riješite parazita u tijelu, a uz to i da očistite krvne sudove, loš holesterol dovedete u granice normale, te ubrzate metabolizam.

Sastojci koji će vam biti potrebni:

  • 200 g alkohola
  • 200 g izgnječenog, oljuštenog bijelog luka

Jedna korisna napomena: prije drobljenja bijelog luka uklonite jezgro iz čena ako je grubo i primjetno. Mladi bijeli luk ne treba podvrgavati ovom postupku.

Jezgro treba ukloniti jer staro jezgro bijelog luka može loše uticati na funkcionisanje gastrointestinalnog trakta.

Upute za pripremu tinkture:

Prelijte izgnječenu smjesu bijelog luka alkoholom. Ostavite smjesu da odstoji oko 10 dana, a zatim procijedite, kroz gazu, i čuvajte u staklenoj bočici ili teglici, na tamnom mjestu.

Koristi se ovako:

Razblažite 10 kapi tinkture bijelog luka u 5 supenih kašika hladnog mlijeka. Pijte zdravstveni eliksir 20 minuta prije obroka. To treba da radite 2 puta dnevno tokom 2 nedelje, a zatim napravite pauzu od 2 nedelje i ponovite dvonedeljni kurs ponovo.
Rezultati su jako dobri.

U roku od nedelju dana primjetit ćete koliko su se poboljšali procesi varenja – nema težine u stomaku nakon jedenja. Gubitak kilograma je izvjestan! Kao rezultat čišćenja krvnih sudova, hronične glavobolje će se ublažiti ili nestati, a san će se takođe normalizovati. Unos tinkture bijelog luka takođe pozitivno utiče na stanje kože, ona se mnogo brže obnavlja, izgleda svežije i nedostaci nestaju!

Razrijeđena u mlijeku, tinktura bijelog luka je potpuno sigurna za stomak, pored toga, uklonili smo jezgro bijelog luka, koje bi moglo biti štetno.

Inače, preporučuje se uklanjanje jezgra već izniklog starog bijelog luka prije nego što se pojede bijeli luk: tada miris bijelog luka neće biti tako oštar i brzo će nestati! Prženi luk je takođe veoma koristan i treba ga jesti.

Ovaj recept za tinkturu bijelog luka pravo je bogatstvo koje vrijedi imati u svojoj kući.

Napravite i vi ovu moćnu tinkturu!

Izvor: dnevni.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*