U SAMO PAR MINUTA: Masiranjem ovih tačaka možete sniziti svoj krvni pritisak

Povišen krvni pritisak bolest je našeg doba, a usko je povezana sa povećanim stresom, manjkom sna, prehranom te načinom života.
Na svu sreću, postoje metode kako ga sniziti.

Gotovo svaki čovjek ponekad se nađe u situaciji da mu je tlak povišen. Pod utjecajem stresa ili pak prekomjerne fizičke aktivnosti mišići se naprežu, a krvne žile sužavaju stvarajući pritisak.

Za vas smo spremili odličan savjet za sniženje visokog krvnog pritiska

Mišiće je potrebno što hitnije opustiti. No, pitanje je kako to učiniti. Lu Hunsen, liječnik nogometnog kluba “Spartak”, obznanio je tajnu kineske medicine uz koju se tlak može regulisati za svega pet minuta i to bez lijekova.

Kineska medicina smatra da je najvažnija stvar – pravilan protok krvi do mišića i tkiva, piše uspesnazena.com!

Ako negdje u organizmu nastaje stagnacija krvi, onda na tom mjestu počinje razvoj bolesti. I obrnuto – ako se osigura odgovarajući protok krvi, organizam će biti u mogućnosti da brzo izliječi bolest.

Zato masaža ključnih tačaka pomaže ozdravljenju. U ovom slučaju se radi o 3 tačke.

Tačke broj jedan i dva

Ovo čak nije ni tačka, već linija. Ona prolazi iza ušne resice do sredine ključne kosti. Ovu liniju ne treba ni pritiskati, ni masirati, već vrlo polako maziti gotovo neprimjetnim pokretom ruke od gore na dolje, jedva dodirujući vrhovima prstiju.

Ponovite 10 puta sa jedne strane, pa onda pređite na drugu, isto 10 puta.

Tačka broj 3

Ova tačka se nalazi na dijelu lica u razini ušne resice na udaljenosti pola centimetra od uha u pravcu prema nosu.

Ovu tačku treba masirati vrhovima prstiju po 1 minut s obje strane lica. Pritiskati jako, ali nikako do bola. Nije bitno, u smjeru kazaljke sata ili ne.

Ono što je potrebno je da imate osjećaj pritiska na određenu tačku. Poslije ovog jednostavnog tretmana krvni pritisak bi se trebao vratiti u normalu.

Snizite i vi krvni pritisak u kratkom roku sa ovom metodom.

Izvor: uspesnazena

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*