Uživajte u svemu što vam se danas događa : Sve će jednog dana imati smisla

Često smo čuli za važnost življenja u sadašnjosti. Kako se prošlost ne može ponoviti i budućnost je daleko, motivirani smo da živimo u sadašnjem trenutku u najvećoj mogućoj mjeri. Često život predstavlja neke zanimljive trenutke koji nas zbunjuju bez kraja. Dok se bavimo neizvjesnostima našeg postojanja – neočekivane situacije i neizbježne okolnosti igraju svoje poteze. U ovakvim vremenima nismo u mogućnosti izmijeniti scenarij, osim što možemo samo kretati duž toka.

Od sreće do tuge, uzbuđenja do zbunjenosti, agitacije do iritacije, možemo doživjeti široku lepezu emocija. Iako niti jedan od tih osjećaja nije pod našom kontrolom, ipak moramo živjeti kroz njih. Iako ne možemo shvatiti značenje takve situacije, svaki pojedini aspekt imat će smisla neki dan u budućnosti.

Odjednom sve naše nevolje, izazovi, neočekivane reakcije i zbunjenost nestat će kada čekamo pravi trenutak. Vrijeme predstavlja lijek, jer liječi rane prošlosti. Dok živimo kroz nevolje ili zapreke, možemo izraziti bijes prema životu i njegovim nepredvidljivim situacijama, samo da bi shvatili da se sve događa s razlogom. Baš kao što dijelovi slagalice prikazuju cjelokupnu sliku nakon što ih sklopimo pravilnim redoslijedom, nekoliko trenutaka u našem životu ima smisla tek nakon što ih neprimjetno povežemo. Do tada je važno da vjerujemo našem putovanju, vjerujemo u naše napore i vjerujemo u situaciju, jer će se sve prije ili kasnije sve uklopiti u pravi scenarij. Svaki neuspjeh s kojim se susrećemo ili svaki poremećaj koji doživljavamo, pokazat će svoje prave boje, kada se nakon nekog vremena udaljimo od njih.

Iako će svaki pojedini aspekt na kraju imati smisla u budućnosti, danas je potpuno skriven i beznačajan. Iako će zasigurno ponuditi neke osmjehe u kasnijoj fazi procesa, danas nećemo biti takvi. U sadašnjem trenutku, sve što možemo učiniti je imati strpljenje, samopouzdanje, povjerenje i vjeru da će i ovo “proći”.

Često se žalimo na naše trenutne financije, posao, način života i odnose. Nekoliko godina u budućnosti, kad se budemo na nostalgičnom putovanju , voljet ćemo svako pojedinačno iskustvo koje smo nekoć morali mrziti.

Uz ovu misao, uživajte u svemu što vam se danas događa. Sve će imati smisla, jednog dana; samo ako se naučite osmijehati , smijati, radovati se i biti sretni zbog konfuzije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*