Veoma važan savjet za sve u nesretnom braku – I loš odnos može donijeti dosta dobroga

Za loš brak postoje samo dva rješenja – prekinuti ga ili poboljšati ga. Ne postoji ništa između toga.
Nekoliko mjeseci ili čak godina provedenih u nesretnom braku mogu ostaviti razne posljedice na čovjeka. Takav brak ne samo da škodi na kratke staze, već gradi klimav temelj za sve naredne spratove vašeg odnosa koje planirate izgraditi.
A kasnije, čak i ako dođete do toga da ste u sjajnim odnosima vi i vaš partner nakon turbulentnog perioda, samo je pitanje vremena kada će vas loše postavljen temelj izdati i sve se srušiti. Ali, ako se nalazite u lošem ili nesretnom braku važno je da shvatite da postoji izlaz.
Shvatite da svaki loš brak je loš na poseban način, što znači da se ne možete porediti ni sa kim drugim. Uvijek postoji šansa da svoj brak izvedete na pravi put ali uvijek postoji i šansa da to nećete uspjeti. Međutim, čak i ako ne uspijete znajte da to nije smak svijeta.
Jer i loš brak može donijeti dosta toga dobroga u vaš život. Loš brak može biti sjajna odskočna daska za nove ljubavne priče. To može biti sjajna lekcija i primjer kako se veze ne trebaju graditi. Dakle, ako se nalazite u lošem braku u kojem ste konstantno nezadovoljni imate samo dvije opcije.
Da pokušate popraviti stvari ili izaći iz njega i započeti nešto bolje sa nekim drugim. Loš brak utiče na sve sfere vašeg života. Nervoza stomaka, glavobolja, anksioznost, stres, iritantnost… sve su to simptomi lošeg braka. Lošije spavate, manje se smijete, više se brinete… Nema potrebe da tako živite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*