Zaljubljenog muškarca odaje govor tijela – 10 suptilnih pokazatelja da mu se dopadate

Kada se muškarac zaljubi neke stvari ga odaju na prvu, ali postoje i suptilniji znakovi koje možda ne primjetite odmah.
1. Direktan kontakt očima. Oči su ogledalo duše i misli. Muškarac koji se osjeća posramljeno pored žene obično će skretati pogled kada ga ona pogleda direktno u oči. Dok će muškarac koji je zaljubljen u ženu gledati je direktno u oči i dati joj do znanja da mu se dopada.
2. Produžuje konverzaciju. Kada muškarac nije zainteresovan, njegovi odgovori će biti kratki ili brzi, a pitanja skoro da neće ni postavljati. Sa druge strane, muškarac koji je zainteresovan za ženu često će pokrenuti i čudne ili glupe teme samo kako bi održavao razgovor sa njom.
3. Nonšalantno vas dodiruje. Muškarac kojem se dopada žena, on će pronaći razlog da je dodirne. Vjerovatno će vas pomilovati po ramenu ili dodirnuti kosu. 4. Naget je ka vama kada ste u blizini. Mnogi psiholozi vjeruju da govor tijela otkriva više od riječi.
Ako je muškarac naget ka vama glavom ili tijelom to bi moglo značiti da želi da vam bude bliži. 5. Vrlo brzo vam odgovara na poruke. Ne ostavlja vas na “seen” po nekoliko dana već vam odgovori čim pregleda poruku. Zaljubljen muškarac će očekivati poruku žene koja mu se dopada i jedva će čekati da joj odgovori.
6. Stalno vam pokazuje nešto na svom telefonu što je sačuvao baš za vas. Možda je u pitanju smiješan video ili nešto što će vas nasmijati, ali uvijek će imati nešto za vas. 7. Puno ispituje o vama. Zaljubljenog muškarca sve interesuje o njegovoj dami.
Kakvo je djetinjstvo imala, šta najviše voli, kakve ciljeve ima… Po tome proširuje sliku o njoj i analizira da li je dobar izbor za njega. 8. Otvara se pred vama. Ako muškarac iznosi i one škakljive detalje o sebi to znači da ima povjeranja u vas i da vas testira koliko ste spremni podnijeti.
9. Pruža pažnju kroz sitnice. Kupiće vam čokoladicu koju volite ili će učiniti nešto za vas, npr odvesti vas u šetnju kroz park koji najviše volite. Muškarci vole ugađati ženi koje vole. 10. Često vas poziva sa sobom negdje da idete.
Ako je krenuo u posjeti baki i dedi pa vas zove sa sobom to znači da mu je jako stalo. Ista je stvar ako vas poziva da prisustvujete dok igra neki sport, ide u trčanje ili bilo kakvu drugu aktivnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*