Zašto je sve veći broj žena koje kažu da im nije potreban muškarac – Zapažanja psihologa

Tokom proteklih decenija uloga muškarca i žene u porodici su se jako promijenile.

Žene danas imaju priliku da budu nezavisnije, da se obrazuju, da pristojno zarađuju, rade na sebi i imaju svoja interesovanja. Sve to im omogućava da žive same i budu zadovoljne svojim životom. Čak je i podizanje djece bez muža danas mnogo lakše nego recimo prije pedeset godina.
Žene se danas osjećaju mnogo sigurnije, mogu se osloniti same na sebe, pa je sve veći broj žena koje kažu kako im nije potreban muškarac u životu. Često možemo čuti neke jako zanimljive argumente od strane žena zbog kojih su same.
Mnoge kažu kako mogu da rade šta žele i ne moraju nikome da se pravdaju zbog toga. Ne moraju nikome da se pravdaju niti da uzimaju bilo čije mišljenje u obzir. Ne morate biti odgovorni za potrebe muškarca, ne morate da mu perete, peglate i da ga služite.
Mnoge žene kažu kako imaju dovoljno svojih problema koje treba da rješavaju pa im nisu potrebni još problemi muškarca. Takođe, mnoge žene priznaju da živjeti sa drugom osobom nije lako. Morate poštovati njihove ukuse, sklonosti i pogled na svijet, što ponekad može dovesti do sukoba koji su neizbježni.
Ljudi često govore da je nemoguće da žena živi bez muškarca,što je djelimično tačno jer i muškarci i žene imaju potrebe koje se mogu zadovoljiti samo ako su u vezi. Međutim, u većini slučajeva je moguće pronaći način da se te potrebe zadovolje i van veze iako bi u vezi bilo mnogo lakše.
Mi sebe poznajemo kroz kontakt sa svijetom i drugim ljudima. Samo kroz komunikaciju sa drugima možete razumjeti svoj jedinstveni pogled na život i vidjeti sebe kao cjelovitu osobu. Po mišljenju stručnjaka sasvim je moguće da žena živi bez muškarca, ali to može uticati na kvalitet njenog života i na kompletnost življenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*