Zašto sam odlučila sve svoje nevolje predati Bogu

Osjećam se bolesno već mjesec dana, a tjelesna nelagoda me guta. Već sam sumnjala u to da mo skupi lijekovi rade.Emocionalno i psihički me mučilo. Čak je i pomisao na smrt već pokvarila moj um. Suze su prolazile danju i noću; ponekad bi se to dogodilo nasumično kao kad idem vani, kada večeram sa svojom obitelji, kad se tuširam ili kada jednostavno gledam televizor. Sve dok sam osjećala prijeteću bol koja je slijedila samosažaljenje, bilo bi mi teško zadržati suze.

Zato sam odlučila predati ovo sve Bogu.

Kad kažem da sam predala svoj teret Bogu, to znači da sam ga pustila. Pustila sam Njega da preuzme kontrolu nad onim što mi se događa. Uključila sam ga u moju muku. Naučila sam se poniziti u molitvi. Naučila sam proučiti njegovu Riječ, Bibliju, kako bih se podsjetila na sva obećanja, za sve iscjeljenje i obnovu koja se dogodila tada. Naučila sam se jednostavno osloniti na njega. Dopustite mi da podijelim s vama jedan od mojih omiljenih stihova:

“Što je vjera? Sigurno je uvjerenje da će se ono za što se nadamo dogoditi. To je dokaz stvari koje još ne možemo vidjeti. “- Hebrejima 11: 1

U osnovi, vjera je zacrtana u vlastitim mislima. Vjera ne znači nedostatak sumnje; to znači osvajanje sumnje. To je disciplina uma. Izbor.

I odlučim aktivirati svoju vjeru kad god strah vreba.

Što god upravo sada prolazite, molim se da vam vjera odgovori kad strah kuca na vratima vašeg života. Možda se i ne osjećate dobro, možda imate problema s financijama, možda ste godinama čekali partnera za život, boreći se s vašim studijama, pokušavajući imati bebu ili se možda samo osjećate tako dobro da se plašite propasti. Moglo bi biti teško, pogotovo kad problem izgleda prevelik i blokira vaš pogled nade, ali baš kao što riječ Božja kaže, neka vjera bude vaše pouzdanje da će sve biti u redu. Uvjerite se. Uvjerite se molitvom i predanošću Bogu.

Nitko nema posljednju riječ u vašim životnim situacijama, osim Boga.

Ne, nije vaš liječnik. Ne nisu vaši roditelji. Nije vaš bližnji. Nije vaš suprug ili supruga. Ne vaš učitelj ili šef. Nitko osim Boga nema najbolje posljednje rečenice nad vašim životom. Dopustite da ponovim taj pridjev: najbolji. Da, on želi najbolje za vas! I zasigurno želi da napredujete, da se izliječite, da prođete taj test, da biste dobili tu promociju, da biste imali predivnu obitelj. Dobro? Samo ako dopustite Njemu da preuzme sve. Počinje s vašim srcem i umom.

Sada kada strah ponovno kuca na vašim vratima, nemojte samo ignorirati i ne odgovarajte na sve sami.

Ja se iscjeljujem. I vi ćete!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*