Žene često prave 7 grešaka koje ih čine starijima – Zrele godine nisu razlog da ne brinete osebi

Neke žene kao da se trude da izgledaju starije nego što jesu. Naravno da ne možemo sa 50 izgledati kao da nam je 20, ali možemo se pobrinuti da u zrelim godinama izgledamo pristojno.

Zrele godine nisu razlog da žena prestane brinuti o sebi i svom izgledu, tek tada treba da se potrudi da izgleda lijepo i privlačno. Pogledajte koje su to najčešće greške koje žene čine, a zbog kojih izgledaju mnogo starije nego što zaista jesu.

1. Frizura; Iz nekog razloga većina žena koje pređu 50 biraju kratke frizure. Mnoge to uglavnom rade zbog praktičnosti, ali mnoge od tih frizura ih samo postare. To što ste u zrelim godinama ne znači da morate nositi minival i odustati od modernih frizura.

 

Vjerujte mi ljudi će prije primjetiti lošu frizuru nego bore na licu. 2. Šminka; Kako vas loš odabir šminke može postariti tako vas može postariti i potpuno odsustvo iste. Mnoge žene odustaju od šminkanja jer su shvatile da im šminka koju su nosile u mlađim danima ne odgovara i izgleda smiješn na njima, ali to nije razlog da se prestanete šminkati.
Naučite da se šminkate u skladu sa svojim godinama i birajte šminku koja vam odgovara. 3. Odjeća sa printom; Žene u zreloj dobi bi trebale biti oprezne kada je u pitanju odjeća sa printom. Previše šarena odjeća vas lako može učiniti da izgledate starije nego što jeste.

 

Ne pretjerujte sa odjećom koja na sebi ima neke šare, ali nemojte odustati od svojih omiljenih cipela sa leopard printom. 4. Prevelike stvari; Mnoge žene misle da ako obuku komotniju i širu odjeću da će sakriti svoje kile, međutim, samo će ih dodatno naglasiti.
Over size modeli izgledaju lijepo samo na mršavim ženama, one malo krupnije ih trebaju izbjegavati. 5. Nakit; Da, i nakit može dodati godine. Sigurno ste do 50te nakupili mnogo nakita, ipak nemojte pokušavati da stavite sve na sebe. Imajte na umu da nakit privlači pažnju pa ga nemojte stavljati na problematična područja. Ne morate se odreći nakita, ali ga pažljivo nosite.
6. Vrećasta torba; Bezoblična torba može potpuno pokvariti cjelokupan izgled žene i učiniti je starijom. Birajte manje torbe koje su čvrste i kvalitetne. Izbjegavajte lažne torbe koje na sebi imaju prevelik logo neke poznate marke. 7. Cipele; Pogrešno odabrane cipele mogu svaku ženu pretvoriti u staricu.
Iako se naše noge sa godinama mijenjaju to nije izgovor da ne nosimo lijepu obuću. Mnogo je jako lijepih modela cipela u kojima žene mogu izgledati elegantno i koje su udobne za nošenje.
Izvor: www.pult24.info

Leave a Reply

Your email address will not be published.